sprijin și creștere

Supervizare în Analiza Tranzacțională

Dacă ești aici, probabil ești deja pe calea de a deveni un psihoterapeut dedicat, sau poate ai făcut deja primii pași în această carieră și simți nevoia unui ghidaj mai profund. Analiza Tranzacțională (AT) este un mod de a înțelege și transforma relațiile, dinamica internă, comunicarea umană, motivația, psihopatologia și sănătatea mentală. Iar supervizarea în AT este esențială pentru oricine dorește să practice această abordare cu competență și integritate.
Karina Heiligers supervizare in analiza tranzactionala supervizare 1

Supervizarea în Analiza Tranzacțională

Supervizarea în Analiza Tranzacțională este o călătorie de creștere profesională și personală. Este locul unde îți poți aduce provocările, întrebările și reușitele, pentru a le explora într-un spațiu sigur și constructiv.

Fie că ești psiholog la început de drum sau un specialist care dorește să aprofundeze practica AT, supervizarea te ajută să îți rafinezi abilitățile și să îți consolidezi cunoștințele, să aplici în mod eficient cunoștințele teoretice și propria autocunoaștere în experiența de lucru cu clienții

În acest proces, vei avea ocazia să examinezi cazuri clinice, să reflectezi asupra modului în care aplici conceptele ATși alte modele din psihoterapie, și să primești feedback de la un supervizor experimentat atât asupra învățării, a procesului inconștient de transfer și contratransfer, a blocajelor din experiențele cu clientul și susținere în a deveni cea mai bună versiune proprie ca terapeut. 

Karina Heiligers supervizare in analiza tranzactionala supervizare 3

Un proces de creștere profesională și personală

Supervizarea în Analiza Tranzacțională nu este doar despre perfecționarea tehnicilor, ci și despre dezvoltarea ta ca terapeut – despre cum te raportezi la clienții tăi și la sine, în relație cu ei, despre respectarea limitelor, granițelor, principiilor etice, despre protecția potrivită – atât a clientului, cât și a terapeutului și relației terapeutice.

Supervizarea este și despre cum gestionezi dinamica terapeutică și cum îți susții propriul echilibru emoțional în fața provocărilor din terapie, despre a avea un spațiu propriu de susținere emoțională și, nu în ultimul rând, o profesie de succes.

Calificarea mea de trainer și supervizor acreditat internațional (TSTA-P) îmi oferă calitatea și competența de a superviza supervizori și traineri sub supervizare în Analiza Tranzacțională, în oricare din cele patru domenii de aplicabilitate în AT: psihoterapie, consiliere, educațional și organizațional.

Karina Heiligers analiza tranzactionala cum lucram 1

Cum lucrăm?

În cadrul supervizării, fiecare sesiune este o oportunitate de a explora și de a înțelege mai bine atât cazurile clinice, cât și propria ta dezvoltare ca terapeut, trainer sau supervizor.

Reflecție și Feedback

Vom discuta despre cazurile tale, despre provocările pe care le întâlnești și cum aplici conceptele și modelele teoretice în practica ta. Vei primi feedback constructiv, orientat spre îmbunătățire.

Dezvoltare personală

Profesia de terapeut se folosește mult sinele nostru, astfel că dezvoltarea personală a terapeutului, prezența și reglarea emoțională au un aport fundamental. Vom explora cum dinamica relațiilor tale cu clienții influențează procesul terapeutic.

Aprofundarea cunoștințelor

În funcție de nevoile tale, putem aprofunda concepte din Analiza Tranzacțională, sau alte modele din psihoterapie, astfel încât să poți aplica aceste cunoștințe cu mai multă încredere și eficiență.

Un pas important în cariera ta

Supervizarea este un pas necesar în formarea ta ca psihoterapeut, trainer și suprevizor dar este și o parte esențială a procesului tău continuu de învățare și dezvoltare în acest domeniu.
Prin supervizare, te asiguri că îți exersezi abilitățile într-un mod etic și eficient, contribuind astfel la creșterea ta profesională și la succesul tău în această profesie.
Supervizarea este, de asemenea, un spațiu de siguranță unde poți discuta deschis despre îndoielile și incertitudinile tale. Aici nu ești singur în fața provocărilor, ai un partener de dialog care te susține, te încurajează și te ghidează în momentele dificile.

Dacă simți că supervizarea este ceea ce ai nevoie pentru a-ți dezvolta cariera și pentru a aprofunda înțelegerea Analizei Tranzacționale, sunt aici să te sprijin. Îți ofer un spațiu unde putem explora împreună cazurile tale, unde putem discuta despre provocările pe care le întâlnești și unde putem lucra la dezvoltarea ta ca terapeut, trainer sau supervizor.

Karina Heiligers supervizare in analiza tranzactionala cariera 1

Fă primul pas!

Indiferent dacă ești la început de drum sau ai deja experiență în domeniu, te pot ajuta să crești, să îți clarifici direcția și să îți consolidezi abilitățile. Te invit să mă contactezi pentru a stabili o primă întâlnire, în care să discutăm despre cum te pot susține.