Eu sunt Karina

Mă definesc printr-o abordare integrativă, care îmbină știința cu elemente holistice și o viziune amplă asupra procesului de vindecare și transformare.
Karina heiligers acasa despre 2

Consider că sunt un mix interesant de cunoștințe, perspective și abilități…

…și cred că orice drum pe care îl urmăm în viață este unul semnificativ, atât timp cât chemarea și intenția noastră pornește din inimă.

Acum, sunt psihoterapeut și psiholog clinician, cu o specializare în Analiza Tranzacțională, unde sunt Formator și Supervizor în psihoterapie (TSTA-P) și Analist Tranzacțional Certificat (CTA-P). În plus față de această specializare, am urmat formări extinse în terapia sistemică de familie, terapia de cuplu centrată pe emoții (EFT și EFTI), terapia traumei, mindfulness, Brainspotting și terapie psihosomatică.

De asemenea, sunt profesor certificat de dans conștient în cadrul Azul Conscious Movement, aducând o dimensiune holistă în munca mea terapeutică. Drumul meu a pornit din inimă, din dorința mea de a găsi altfel de răspunsuri în căutarea reală a siguranței, a iubirii și a sensului pentru suferință, și mult timp a avut de-a face cu înțelegerea intelectuală, cu dorința de a găsi explicații clare, științifice și pertinente. O structură în haos și o direcție nouă în viață. Drumul meu a început cu Analiza Tranzacțională și pot spune că acest lucru mi-a schimbat viața cu adevărat.

Karina Heiligers despre analiza tranzactionala 1

Analiza Tranzacțională

Analiza Tranzacțională (AT) a fost una din primele abordări din psihoterapie care au intrat în spațiul românesc, la câțiva ani după Revoluție. Datorită unei prietene foarte bune, am avut oportunitatea de a intra în contact cu ea încă din 2001 și am fost fascinată de întâlnirea cu o abordare modernă și eficientă nu doar în psihoterapie, ci cu modele care se aplică atât în organizații, educație și consiliere, cu standarde respectate internațional; cu o nouă cultură, cu o filozofie umanistă, în care există respect pentru fiecare, indiferent de background, vârstă, educație, interese. A fost o experiență inedită în societatea românească post-comunistă. Și bineînțeles, cu o experiență total diferită de învățare. Toate aceste lucruri m-au cucerit și am început această formare fără nici un fel de intenție diferită de cea de a mă înțelege pe mine, cei din jur, lumea în care trăiesc, relațiile mele și dinamica în organizații, fiind pe deplin mulțumită de activitatea mea profesională pe care o desfășuram atunci.
Karina Heiligers despre descoperire 1

O cale spre echilibru și autonomie personală

Am descoperit că AT-ul oferă o teorie integrată a personalității, pe care o găsesc validată de descoperirile moderne din neuroștiințe, o teorie a comunicării eficiente, o teorie a motivației, o teorie a dezvoltării, teorii de înțelegere și modalități de lucru cu psihopatologia. Este, în esență, o teorie care promovează sănătatea și starea de bine, având ca scop principal Autonomia și Heteronomia. Adică, altfel spus, cum putem deveni cele mai bune versiuni ale noastre în lumea, cultura și comunitățile în care trăim, în armonie cu ceilalți și cu mediul înconjurător.

Câțiva ani mai târziu, această pasiune pentru AT cât și și comunitatea AT, de care mi-am dorit să aparțin (atât cea românească cât și cea internațională), m-au determinat să urmez Facultatea de Psihologie și masterul de Psihologie Clinică și Psihoterapie, să mă certific ca psihoterapeut în Analiză Tranzacțională la Roma, în 2015, și să promovez la rândul meu AT prin activitatea mea de trainer și supervizor în Analiză Tranzacțională. Așa că pot spune, cu inima deschisă, că Analiza Tranzacțională mi-a schimbat viața și sunt foarte recunoscătoare pentru experiențe și apoi ce a urmat apoi.

Specializări și abordări terapeutice

Pe lângă Analiza Tranzacțională, sunt specializată în:
Karina Heiligers despre specializari 1
Karina Heiligers despre un pas firesc 1

Un pas firesc

Pe măsură ce am depășit „idealizarea AT-ului” și am realizat limitele sale, curiozitatea mea și dorința de a deveni un terapeut mai bun m-au determinat sa urmez și alte abordări în psihoterapie și nu numai. Înainte de pandemie am descoperit dansul conștient, yoga, respirația holotropică și meditația Vipassana.

Toate aceste practici mi-au oferit resurse extrem de valoroase, pe care le-am integrat în propria viață și în munca terapeutică, ajutându-mă să dezvolt conexiuni extinse cu umanitatea și spiritualitatea. Au devenit ancore esențiale pentru starea mea de bine și pentru evoluția mea profesională, îmbinând elemente somatice, emoționale și spirituale care sprijină nu doar vindecarea, ci și o transformare personală profundă.

Fă primul pas!

Dacă simți că nu mai ai resurse sau claritate, ori ești pregătit să faci o schimbare sau pur și simplu ai nevoie de cineva care să te asculte, sau știi deja beneficiile dansului conștient, sunt aici pentru tine. Hai să discutăm, să găsim împreună modalitățile care te vor ajuta să-ți regăsești echilibrul și bucuria.

Fă primul pas și contactează-mă.